יום שלישי, 23 באפריל 2013

Milk bar (וורשה)


לא היה פשוט להיות פועל בימיה הקומוניסטיים של פולין, אבל לעובדים היתה דאגה אחת פחות על הראש בזכות מסעדות פועלים שמכרו אוכל ביתי ומזין, על בסיס מוצרי חלב ביצים ובמחיר שווה לכל נפש. הן נקראו פשוט Bar mleczny (בר חלב).

חלק גדול מהמסעדות שרד עד היום והמשיך את המסורת תוך הרחבת התפריט והוספת מנות בשריות וקינוחים. המוסד המיוחד הזה מתקיים לא מעט בזכות סבסוד חלקי של המדינה שתומכת בהם ומחלקת תלושים לאוכלוסיות נזקקות שמגיעים פעם ביום למרק חם ומעט פירוגי, כמו של אמא.
הקהל מגוון ומורכב ברובו מקשישים, אך גם פועלים וסטודנטים שמחפשים פתרון מהיר וזול עם טעם של בית. כל זה כמובן לא צריך למנוע גם ממכם לבקר שם! במחיר הזול ביותר שתוכלו להעלות על הדעת תזכו לבחור מנות רבות מהרפטואר המקומי ולהכיר את המטבח הפולני הביתי מבפנים.

השיטה דומה לקפיטריה ולא למסעדה -נגשים לדלפק ומזמינים את מה שרוצים (כמה שקלים לכל מנה), מקבלים פתק ואיתו ממשיכים לחלון קבלת המנות. בתיאבון.







2 comments:

  1. מעניין שבתרבות האמריקאית "מילק באר" זה משהו שונה לגמרי, ע"ע המילק באר מ"התפוז המכני" (והעיצוב שלו בסרט) ולהבדיל, הרעיון של המומופוקו מילק באר.

    השבמחק
  2. יאמי. נראה נהדר. מה המרק המוצלח יותר? יש תיבול מומלץ?

    השבמחק