זה לא שאלה של טוב או מצויין, הבעלים של המקום הזה לא מתפשר על הטוב ביותר, ומגרש עובדים שמייצרים קפה שהוא פחות ממושלם. זה בית הקפה היחיד עם הוראות שימוש - אסור להביא לאפטופים או לדבר בקול רם, ילדים אסורים בהחלט (ויש עמוד בכניסה שחוסם עגלות), אין רשת אלחוטית, אין שירותים, ואפילו שרפרפי הישיבה מינימלים ובסיסיים למדי. שום דבר לא אמור להסיח את דעתכם מהקפה וזמן האיכות שלכם איתו. באותה נימה אל תצפו לאווירת בית קפה שכונתי, המקום מעוצב כחלל אורבני תעשייתי, כמעט מעבדתי שרומז בעדינות כמו שרק הגרמנים יכולים להיות עדינים שלא הגעתם למקום שאפשר לרבוץ בו אבל זה לגמרי המקום לשתות בו קפה מעולה.
ואיך הקפה? במשך השבוע פועל הבר המהיר שמגיש אספרסו כפול בלבד.
בסופי שבוע מפעילים את הבר האיטי שבו שתי עמדות של סיפון ופילטר בלחץ שנראים כמו ציוד שהוחרם מחדר ניסויים של מכשפה מתקדמת. תשכחו מסוכר או חלב ואל תעיזו אפילו לבקש. לא בשבלכם? לכו לסטארבקס.
אז מה להזמין? לכו דווקא על האספרסו הרגיל, כזה מעולם לא שתיתם. אנחנו דגמנו גם סנדוויץ׳ של גבינת ברי ואגסים בתוך לחם שיפון ותאנים. אתם לא מזמינים שום דבר אחר אם הוא מופיע בתפריט!
http://www.thebarn.de/
קצת מוזר... בעייני הבארן הוא בית הקפה המוצלח בברלין, ופקדתי אותו בתקופה שגרתי שם (עד לפני כמה חודשים) באופן יומיומי...
השבמחקיש שם הרבה יותר מאספרסו ולא רק בסופי שבוע, מעולם לא אמרו לא על שום דבר, והם תכלס המקום היחיד בברלין שידע להכין פלאט וויט כמו שצריך...
הם נחמדים בטירוף, במיוחד הבעלים האוסטרלי...
ויש להם עוגת גזר מושלמת!
אוי כואב הלב על עוגת הגזר כי התלבטתי בינה לבין הסנדוויץ' :)
מחקואתה צודק, גם אלינו היו נחמדים מאד וסבלניים, אבל שמעתי את סיפורי הקפה-נאצי על הבעלים ועם כל התיאורים מסביב היינו חייבים ללכת לבדוק. ובתכלס עם כל המוזרות, זה הקפה הכי טוב שטעמנו שם.
*צודקת :-)
מחקבכל מקרה, אחרי שאתמול ריירתי על כל התמונות מברלין, וביליתי את כל הלילה לקרוא את *כל* הרשמות ממסעותיכם בעולם - הנה קבלו תיק של אלופים - י שלא רחוק מהבארן מסעדה קטנה, סוג של ביסטרו מקומי כייפי ומעולה בעייני, עם אוכל מתחלף שכתוב על לוח בגרמנית (המלצרית תמיד שמחה לתרגם) קוראים לו altes europa' Gipsstraße 11 - - ובאמת זה המקום המוצלח ביותר בברלין בעייני by far
אם אתם בקטע של המבורגרים - אין ברירה חייבים לבקר ב the bird!
היי, התמונה האחרונה ממש מסקרנת. באמת נראית כמו ציוד מעבדה. מה זה בדיוק? ואיך השתמשו בזה בבית הקפה? תודה!!
השבמחקהמתקן כנראה מייצר לחץ ואדים שעוברים דרך פולים טחונים אופים אליהם את הטעם. אם אני לא טועה זה ממש כמו מקינטה, רק במראה מגניב.
מחקצלמנו וידאו של התהליך אז אני אעלה אותו כשנחזור.
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקLooks like a place that is right up my street. i absolutely love it, must visit it next time i visit Berlin. Lovely blog, although i need to use google translator
השבמחקאכלנו שם סנדביץ עם סלק וגבינת ברי ושתינו קפוצ׳ינו, היה מעולה. בקיץ קצת חם ולא מאוורר, אין אפשרות לפתוח חלון. הצוות ידידותי ויש סוכר אורגני מיוחד. אחזור שוב בנובמבר ואולי גם אכתוב עליו בבלוג שלי- אריה בברלין
השבמחק