יום רביעי, 17 באפריל 2013

The barn (ברלין)

זה לא שאלה של טוב או מצויין, הבעלים של המקום הזה לא מתפשר על הטוב ביותר, ומגרש עובדים שמייצרים קפה שהוא פחות ממושלם. זה בית הקפה היחיד עם הוראות שימוש - אסור להביא לאפטופים או לדבר בקול רם, ילדים אסורים בהחלט (ויש עמוד בכניסה שחוסם עגלות), אין רשת אלחוטית, אין שירותים, ואפילו שרפרפי הישיבה מינימלים ובסיסיים למדי. שום דבר לא אמור להסיח את דעתכם מהקפה וזמן האיכות שלכם איתו. באותה נימה אל תצפו לאווירת בית קפה שכונתי, המקום מעוצב כחלל אורבני תעשייתי, כמעט מעבדתי שרומז בעדינות כמו שרק הגרמנים יכולים להיות עדינים שלא הגעתם למקום שאפשר לרבוץ בו אבל זה לגמרי המקום לשתות בו קפה מעולה.

ואיך הקפה? במשך השבוע פועל הבר המהיר שמגיש אספרסו כפול בלבד.
בסופי שבוע מפעילים את הבר האיטי שבו שתי עמדות של סיפון ופילטר בלחץ שנראים כמו ציוד שהוחרם מחדר ניסויים של מכשפה מתקדמת. תשכחו מסוכר או חלב ואל תעיזו אפילו לבקש. לא בשבלכם? לכו לסטארבקס.

אז מה להזמין? לכו דווקא על האספרסו הרגיל, כזה מעולם לא שתיתם. אנחנו דגמנו גם סנדוויץ׳ של גבינת ברי ואגסים בתוך לחם שיפון ותאנים. אתם לא מזמינים שום דבר אחר אם הוא מופיע בתפריט!

http://www.thebarn.de/






8 תגובות:

  1. קצת מוזר... בעייני הבארן הוא בית הקפה המוצלח בברלין, ופקדתי אותו בתקופה שגרתי שם (עד לפני כמה חודשים) באופן יומיומי...

    יש שם הרבה יותר מאספרסו ולא רק בסופי שבוע, מעולם לא אמרו לא על שום דבר, והם תכלס המקום היחיד בברלין שידע להכין פלאט וויט כמו שצריך...
    הם נחמדים בטירוף, במיוחד הבעלים האוסטרלי...
    ויש להם עוגת גזר מושלמת!

    השבמחק
    תשובות
    1. אוי כואב הלב על עוגת הגזר כי התלבטתי בינה לבין הסנדוויץ' :)
      ואתה צודק, גם אלינו היו נחמדים מאד וסבלניים, אבל שמעתי את סיפורי הקפה-נאצי על הבעלים ועם כל התיאורים מסביב היינו חייבים ללכת לבדוק. ובתכלס עם כל המוזרות, זה הקפה הכי טוב שטעמנו שם.

      מחק
    2. *צודקת :-)

      בכל מקרה, אחרי שאתמול ריירתי על כל התמונות מברלין, וביליתי את כל הלילה לקרוא את *כל* הרשמות ממסעותיכם בעולם - הנה קבלו תיק של אלופים - י שלא רחוק מהבארן מסעדה קטנה, סוג של ביסטרו מקומי כייפי ומעולה בעייני, עם אוכל מתחלף שכתוב על לוח בגרמנית (המלצרית תמיד שמחה לתרגם) קוראים לו altes europa' Gipsstraße 11 - - ובאמת זה המקום המוצלח ביותר בברלין בעייני by far
      אם אתם בקטע של המבורגרים - אין ברירה חייבים לבקר ב the bird!

      מחק
  2. היי, התמונה האחרונה ממש מסקרנת. באמת נראית כמו ציוד מעבדה. מה זה בדיוק? ואיך השתמשו בזה בבית הקפה? תודה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. המתקן כנראה מייצר לחץ ואדים שעוברים דרך פולים טחונים אופים אליהם את הטעם. אם אני לא טועה זה ממש כמו מקינטה, רק במראה מגניב.
      צלמנו וידאו של התהליך אז אני אעלה אותו כשנחזור.

      מחק
  3. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  4. Looks like a place that is right up my street. i absolutely love it, must visit it next time i visit Berlin. Lovely blog, although i need to use google translator

    השבמחק
  5. אכלנו שם סנדביץ עם סלק וגבינת ברי ושתינו קפוצ׳ינו, היה מעולה. בקיץ קצת חם ולא מאוורר, אין אפשרות לפתוח חלון. הצוות ידידותי ויש סוכר אורגני מיוחד. אחזור שוב בנובמבר ואולי גם אכתוב עליו בבלוג שלי- אריה בברלין

    השבמחק